Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2018

Σελίδες και Διαδραστικές Εφαρμογές Με Σκοπό Τη Μάθηση

Γράφει η Παπαδοπούλου Ειρήνη

Σήμερα θα παρουσιάσουμε στο ¨σπιτάκι  μας¨¨ δωρεάν εκπαιδευτικές εφαρμογές και σελίδες που  έχουν ξετρελάνει εμένα και τους μικρούς μου φίλους, με σκοπό αφενός να κάνουμε τη μάθηση διασκεδαστική και να εισάγουμε κίνητρο, αφετέρου να ενισχύσουμε τις μαθησιακές δυνατότητες του παιδιού!!

Ο υπολογιστής μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εκπαιδευτικό σκοπό πάντα με όριο και επιτήρηση!!
Ας κάνουμε τη χρήση του υπολογιστή λειτουργική!!

Να σημειωθεί ότι οι σελίδες αυτές είναι η δική μου προτίμηση και σίγουρα υπάρχουν πολλές ακόμα αξιόλογες!!

Πάμε να ξεκινήσουμε!!


  • http://www.jele.gr - Διαδράστικος εκπαιδευτικός τόπος για μαθητές Πρώτης Δημοτικού έως της Τρίτης.  Περιέχει Γλώσσα, Μαθηματικά, Μελέτη. Από τους αγαπημένους μου!!!!!
  • http://e-didaskalia.blogspot.gr- Έχει πλούσιο υλικό για όλες τις τάξεις της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.  Επιπρόσθετα έχει πολλές on line ασκήσεις. Τέλος έχει πολλά ενδιαφέροντα άρθρα.
  • http://ts.sch.gr/repo/online-packages/dim-glossa-a-b. Δωρεάν εφαρμογή για Γλώσσα Πρώτης και Δευτέρας Δημοτικού.  Περιέχει ασκήσεις για  να εξοικειώσει το παιδί με τα γράμματα και τον τρόπο γραφής. Εστιάζει στο οπτικό ερέθισμα σε συνδυασμό με τη γραφή. Επίσης έχει και το αντίστοιχο http://ts.sch.gr/repo/online-packages/dim-glossa-e-st για τη Γλώσσα Ε και ΣΤ Δημοτικού!
  • http://www.prasinipriza.com/index.html. Έχει πλούσιο υλικό για γραμματική, μαθηματικά ακόμα και για μαθήματα όπως Γεωγραφία και Φυσική. Οι δραστηριότητες ξεκινούν από το νηπιαγωγείο. Έχει πολλά on line παιχνίδια παρατηρητικότητας και μνήμης. 
  • http://www.mikrouli.gr. Το site αυτό  διαθέτει ενδιαφέρουσες και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά  της προσχολικής ηλικίας αλλά και της πρώτης σχολικής ηλικίας σε Γλώσσα και Μαθηματικά. Επίσης περιλαμβάνει σχέδια ζωγραφικής, χειροτεχνίες, τραγούδια, παραμύθια, παιχνίδια. 
  • https://www.stintaxi.com.  Ιστιοσελίδα ψηφιακής και έντυπης υποστήριξης μαθητών δημοτικού σχολείου. Υπέροχη σελίδα με πολλές δραστηριότητες σε όλα τα πεδία. Έχει γίνει εξαιρετική δουλεία στις εικόνες κάθε δραστηριότητας.
  • http://emathima.gr/. Περιέχει εκπαιδευτικό υλικό για όλες τις τάξεις του δημοτικού σχολείου και του νηπιαγωγείου με θέματα ειδικής και διαπολιτισμικής εκπαίδευσης.  Πολύ χρήσιμο για γονείς και δασκάλους!
  • https://www.thrania.com. Tα θρανία είναι μία ιστοσελίδα με δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό για όλες τις τάξεις και τα μαθήματα του Δημοτικού.
Κλείνοντας, θέλω να τονίσω ότι είναι καλό εμείς οι θεραπευτές να είμαστε σε εγρήγορση καθώς τα παιδιά βαριούνται και κουράζονται εύκολα βρίσκοντας συνέχεια καινούριες πηγές και υλικό! (Πολλές φορές βαριόμαστε και εμείς οι ίδιοι πρώτοι σαν μεγάλα παιδιά)!!
         Καλή Εξερεύνηση!!
         Ελπίζω γονείς και θεραπευτές να βρείτε αυτό που ζητάτε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου