Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σελίδες και Διαδραστικές Εφαρμογές Με Σκοπό Τη Μάθηση

Γράφει η Παπαδοπούλου Ειρήνη

Σήμερα θα παρουσιάσουμε στο ¨σπιτάκι  μας¨¨ δωρεάν εκπαιδευτικές εφαρμογές και σελίδες που  έχουν ξετρελάνει εμένα και τους μικρούς μου φίλους, με σκοπό αφενός να κάνουμε τη μάθηση διασκεδαστική και να εισάγουμε κίνητρο, αφετέρου να ενισχύσουμε τις μαθησιακές δυνατότητες του παιδιού!!

Ο υπολογιστής μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εκπαιδευτικό σκοπό πάντα με όριο και επιτήρηση!!
Ας κάνουμε τη χρήση του υπολογιστή λειτουργική!!

Να σημειωθεί ότι οι σελίδες αυτές είναι η δική μου προτίμηση και σίγουρα υπάρχουν πολλές ακόμα αξιόλογες!!

Πάμε να ξεκινήσουμε!!


  • http://www.jele.gr - Διαδράστικος εκπαιδευτικός τόπος για μαθητές Πρώτης Δημοτικού έως της Τρίτης.  Περιέχει Γλώσσα, Μαθηματικά, Μελέτη. Από τους αγαπημένους μου!!!!!
  • http://e-didaskalia.blogspot.gr- Έχει πλούσιο υλικό για όλες τις τάξεις της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.  Επιπρόσθετα έχει πολλές on line ασκήσεις. Τέλος έχει πολλά ενδιαφέροντα άρθρα.
  • http://ts.sch.gr/repo/online-packages/dim-glossa-a-b. Δωρεάν εφαρμογή για Γλώσσα Πρώτης και Δευτέρας Δημοτικού.  Περιέχει ασκήσεις για  να εξοικειώσει το παιδί με τα γράμματα και τον τρόπο γραφής. Εστιάζει στο οπτικό ερέθισμα σε συνδυασμό με τη γραφή. Επίσης έχει και το αντίστοιχο http://ts.sch.gr/repo/online-packages/dim-glossa-e-st για τη Γλώσσα Ε και ΣΤ Δημοτικού!
  • http://www.prasinipriza.com/index.html. Έχει πλούσιο υλικό για γραμματική, μαθηματικά ακόμα και για μαθήματα όπως Γεωγραφία και Φυσική. Οι δραστηριότητες ξεκινούν από το νηπιαγωγείο. Έχει πολλά on line παιχνίδια παρατηρητικότητας και μνήμης. 
  • http://www.mikrouli.gr. Το site αυτό  διαθέτει ενδιαφέρουσες και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά  της προσχολικής ηλικίας αλλά και της πρώτης σχολικής ηλικίας σε Γλώσσα και Μαθηματικά. Επίσης περιλαμβάνει σχέδια ζωγραφικής, χειροτεχνίες, τραγούδια, παραμύθια, παιχνίδια. 
  • https://www.stintaxi.com.  Ιστιοσελίδα ψηφιακής και έντυπης υποστήριξης μαθητών δημοτικού σχολείου. Υπέροχη σελίδα με πολλές δραστηριότητες σε όλα τα πεδία. Έχει γίνει εξαιρετική δουλεία στις εικόνες κάθε δραστηριότητας.
  • http://emathima.gr/. Περιέχει εκπαιδευτικό υλικό για όλες τις τάξεις του δημοτικού σχολείου και του νηπιαγωγείου με θέματα ειδικής και διαπολιτισμικής εκπαίδευσης.  Πολύ χρήσιμο για γονείς και δασκάλους!
  • https://www.thrania.com. Tα θρανία είναι μία ιστοσελίδα με δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό για όλες τις τάξεις και τα μαθήματα του Δημοτικού.
Κλείνοντας, θέλω να τονίσω ότι είναι καλό εμείς οι θεραπευτές να είμαστε σε εγρήγορση καθώς τα παιδιά βαριούνται και κουράζονται εύκολα βρίσκοντας συνέχεια καινούριες πηγές και υλικό! (Πολλές φορές βαριόμαστε και εμείς οι ίδιοι πρώτοι σαν μεγάλα παιδιά)!!
         Καλή Εξερεύνηση!!
         Ελπίζω γονείς και θεραπευτές να βρείτε αυτό που ζητάτε!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είναι απαραίτητο οι θεραπείες των παιδιών να συνεχίζονται το Καλοκαίρι; (Εργοθεραπεία, Λογοθεραπεία, Ειδική διαπαιδαγώγηση, Ψυχολογική υποστήριξη)

  Γράφει η Παπαδοπούλου Ειρήνη Καλησπέρα, ελπίζω να είστε όλοι καλά! Σήμερα σκέφτηκα να αναλύσουμε ένα φλέγον ζήτημα που κάθε χρόνο τέτοιο καιρό έρχεται στην επιφάνεια και δεν είναι άλλο από το αν πρέπει τα παιδιά να συνεχίζουν τις θεραπείες μετά το πέρας του κλεισίματος του σχολείου. Θέλω να πω εδώ ότι κάθε γονιός είναι ο μοναδικός άνθρωπος που παίρνει την τελική απόφαση για το παιδί και θα πρέπει να γίνεται σεβαστή η απόφασή του καθώς αυτός είναι που γνωρίζει καλύτερα το παιδί του. Από την δική μου εμπειρία θα σας πω: Οι θεραπείες δεν είναι μάθημα, είναι απαραίτητες για την εξέλιξη του παιδιού και πιθανή διακοπή χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του εκάστοτε θεραπευτή μπορεί να επιφέρει παλινδρόμηση και να καθυστερήσει σθεναρά την αποκατάσταση του παιδιού σε τυχόν δυσκολίες του. Δοκιμάζεται η θεραπευτική σχέση. Ίσως το πιο σημαντικό για εμένα. Μια διακοπή με τόσο χρονικό διάστημα αποχής θα κινδυνεύσει να χαθεί η επαφή με τον θεραπευτή. Οι θεραπείες συνήθως γίνονται μέσα από τα ενδιαφέροντα του

Τικ Τακ Μπουμ, ένα παιχνίδι που αναπτύσσει πολλές δεξιότητες

Γράφει η Παπαδοπούλου Ειρήνη Καλησπέρα,καλησπέρα!! Σήμερα μετά από πολύ καιρό, βρήκα λίγο ελεύθερο χρόνο και θα σας παρουσιάσω ένα παιχνίδι που πραγματικά ενθουσίασε εμένα και τους μικρούς μου φίλους. Τικ Τακ Μπούμ λοιπόν! Πως παίζεται (οδηγίες από την συσκευασία):  Ένα εκρηκτικό επιτραπέζιο παιχνίδι λέξεων που θα σου ανατινάξει το μυαλό! Πες μία λέξη που να περιέχει τα γράμματα της κάρτας και ξεφορτώσου τη "βόμβα" στον επόμενο, πριν ανατιναχτεί στα χεριά σου Τι δεξιότητες αναπτύσσει: Η κύρια δεξιότητα που αναπτύσσει είναι ότι το παιδί εξασκείται στην προφορική φωνολογική ενημερότητα που είναι προπομπός της γράφω-φωνολογικής ενημερότητας που είναι μια σημαντική δεξιότητα για τις σχολικές επιδόσεις.(Ανάγνωση-γραφή). Επιπλέον αναπτύσσει το λεξιλόγιο του παιδιού, καθώς  το παιδί"εκφράζεται λεκτικά και κατανοεί καινούριες έννοιες. Επιπρόσθετα αφού υπάρχει χρόνος για να δημιουργήσει το παιδί τη  λέξη  αυξάνεται  η ταχύτητα επεξεργασίας της σκέψης του. Παραδείγμ

Πως σχετίζονται οι μαθησιακές δυσκολίες με την αυτοεκτίμηση;

  Γράφει η Παπαδοπούλου Ειρήνη Καλησπέρα ελπίζω να είστε καλά! Σήμερα σκέφτηκα να μιλήσουμε για ένα μείζον θέμα για τη σύνδεση της αυτοεκτίμησης με τις μαθησιακές δυσκολίες. Κάθε μέρα συναντάω γονείς να με ρωτάνε γιατί τα παιδιά τους που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες νιώθουν ματαιωμένα, γιατί τα παρατάνε και γιατί έχουν χαμηλή αυτοπεποίθηση. Η απάντηση μου είναι γιατί αυτά τα παιδιά καταλαβαίνουν πως δεν τα καταφέρνουν νιώθουν άσχημα για τον εαυτό τους και αποσύρονται από τη μάθηση. Συχνά χρησιμοποιώ ένα δικό μου παράδειγμα με τη μαγειρική, ξέρω πως δεν είμαι καλή, άρα αποσύρομαι από το μαγείρεμα και βρίσκω ένα κάρο δικαιολογίες για να μην το κάνω και στη συνέχεια νιώθω ταυτόχρονα ανακούφιση και ανεπάρκεια. Τι είναι όμως αυτοεκτίμηση; Σύμφωνα με ορισμούς η αυτοεκτίμηση  είναι η αξιολόγηση και η αίσθηση της δικής μας αξίας, ικανοτήτων, επιδόσεων και γενικά της αντίληψής μας για τον εαυτό μας. Περιλαμβάνει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας σε σχέση με τους άλλου