Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Koύραση: Μην τα παρατάς, βρές τρόπο να ξεκουραστείς!

Γράφει η Παπαδοπούλου Ειρήνη


Λοιπόν, λοιπόν σήμερα σκέφτηκα να γράψω ένα άρθρο που με αγγίζει προσωπικά.

Τον τελευταίο καιρό δουλεύοντας πάρα πολλές ώρες σε 2 απαιτητικές δουλείες, με πολλά πράγματα να γυρίζουν στο μυαλό μου, πολλές υποχρεώσεις, δουλειές του σπιτιού, χωρίς παιδιά  (που να είχα κιόλας, πραγματικά σας θεωρώ όλες ηρωίδες) και χωρίς κανέναν συγγενή μου στο νησί που ζω(καθώς είμαι και ερωτικός μετανάστης) υπάρχουν ώρες που η κούραση μου φτάνει κόκκινο!!!!

Το πιο εύκολο εκείνη την ώρα είναι να τα βάλω με τον αντρούλη μου  ο οποίος δεν φταίει και κάτι, με το εργασιακό μου περιβάλλον, με τη μάνα μου που θα με πάρει τηλέφωνο και θα με ρωτήσει 34 χρονών γαϊδούρα έφαγες, και γενικά να τα βάλω με όποιον βρω μπροστά μου!

ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΩ ΟΜΩΣ (ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΗΘΕΛΑ ΧΑΧΑ)

Κάποιες πρακτικές που με βοηθάνε είναι:

 • Μετρά έως το 10 και παίρνε  ανάσες, πραγματικά όσο παιδικό είναι πιάνει και χαλαρώνεις!
 • Προσπάθησε να παίρνεις μόνο τις ευθύνες που σου αναλογούν, δεν είσαι υπεράνθρωπος (Το προσπαθώ χρόνια, δεν μου βγαίνει πάντα, αλλά η προσπάθεια μετρά!)
 • Κράτα τις άξιες σου και την ηθική σου (Αυτά είναι διαφορετικά για όλους μας και όλοι θα πρέπει να τα σεβόμαστε)
 • Πάντα να έχεις και δικούς σου προσωπικούς στόχους να εκπληρώσεις! (Μόνο δικούς σου, έστω και έναν)
 • Προσπαθώ να αποχωρώ από το χώρο που μου προκαλεί αναστάτωση και να μην μιλάω εν βρασμώ. Δεν βοηθάει και τσάμπα χαλάμε και τις καρδιές μας, γιατί όλα εδώ μένουν!
 • Αποδέχομαι την κούραση μου (Ίσως το πιο σημαντικό) και ακούω τον εαυτό μου! Δεν σημαίνει ότι επειδή, είναι Σαββατοκύριακο θα πρέπει να ξενυχτήσω ή να βγω γιατί αυτό προστάζει το Σάββατο. Το Σάββατο μπορεί να με βρει με πιτζάμες και να καίγομαι στο Netflix ή να με βρει απλά να κοιτώ το ταβάνι γιατί βρε αδερφέ αυτό γουστάρω να κάνω!
 • Κοιμάμαι νωρίς με τις κότες. Νομίζω πως γενικά, αν κοιμάσαι καλά, μπορείς να ανταπεξέλθεις καλύτερα την επόμενη μέρα.
 • Προσπαθώ να αγαπάω και να με αγαπούν. Επίσης ακούγεται παιδικό, αλλά η αγάπη σου δίνει δύναμη!
 • Ακούστε την αγαπημένη σας μουσική δυνατά!!!Τραγουδήστέ κιόλας!
 • Επιστρατεύστε το χιούμορ σας για καταστάσεις που αντιμετωπίζετε, το χιούμορ ΣΩΖΕΙ!
 • Απομακρύνετε τις οθόνες πριν κοιμηθείτε, ας απαντήσετε σε ένα μήνυμα αργότερα!
 • Μην γκρινιάζεις γιατί σε αυτή τη ζωή, όλα είναι επιλογές 
 • Πάρε κάτι αποκλειστικά για σένα (έστω ένα κοκαλάκι θα φτιάξει η διάθεση σου)

Θα σας έλεγα και για γυμναστική και για διατροφή αλλά δυστυχώς δεν τα κάνω και είπα να γράψω αλήθειες!!χαχαχα

Γενικά όταν νιώθεις κουρασμένος η γνώμη μου είναι να βρίσκεις τρόπους να ξεκουράζεσαι και όχι να τα παρατάς!!!

Πρέπει να συνεχίζουμε!!

Εσείς τι κάνετε για την κούραση σας;

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είναι απαραίτητο οι θεραπείες των παιδιών να συνεχίζονται το Καλοκαίρι; (Εργοθεραπεία, Λογοθεραπεία, Ειδική διαπαιδαγώγηση, Ψυχολογική υποστήριξη)

  Γράφει η Παπαδοπούλου Ειρήνη Καλησπέρα, ελπίζω να είστε όλοι καλά! Σήμερα σκέφτηκα να αναλύσουμε ένα φλέγον ζήτημα που κάθε χρόνο τέτοιο καιρό έρχεται στην επιφάνεια και δεν είναι άλλο από το αν πρέπει τα παιδιά να συνεχίζουν τις θεραπείες μετά το πέρας του κλεισίματος του σχολείου. Θέλω να πω εδώ ότι κάθε γονιός είναι ο μοναδικός άνθρωπος που παίρνει την τελική απόφαση για το παιδί και θα πρέπει να γίνεται σεβαστή η απόφασή του καθώς αυτός είναι που γνωρίζει καλύτερα το παιδί του. Από την δική μου εμπειρία θα σας πω: Οι θεραπείες δεν είναι μάθημα, είναι απαραίτητες για την εξέλιξη του παιδιού και πιθανή διακοπή χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του εκάστοτε θεραπευτή μπορεί να επιφέρει παλινδρόμηση και να καθυστερήσει σθεναρά την αποκατάσταση του παιδιού σε τυχόν δυσκολίες του. Δοκιμάζεται η θεραπευτική σχέση. Ίσως το πιο σημαντικό για εμένα. Μια διακοπή με τόσο χρονικό διάστημα αποχής θα κινδυνεύσει να χαθεί η επαφή με τον θεραπευτή. Οι θεραπείες συνήθως γίνονται μέσα από τα ενδιαφέροντα του

Τικ Τακ Μπουμ, ένα παιχνίδι που αναπτύσσει πολλές δεξιότητες

Γράφει η Παπαδοπούλου Ειρήνη Καλησπέρα,καλησπέρα!! Σήμερα μετά από πολύ καιρό, βρήκα λίγο ελεύθερο χρόνο και θα σας παρουσιάσω ένα παιχνίδι που πραγματικά ενθουσίασε εμένα και τους μικρούς μου φίλους. Τικ Τακ Μπούμ λοιπόν! Πως παίζεται (οδηγίες από την συσκευασία):  Ένα εκρηκτικό επιτραπέζιο παιχνίδι λέξεων που θα σου ανατινάξει το μυαλό! Πες μία λέξη που να περιέχει τα γράμματα της κάρτας και ξεφορτώσου τη "βόμβα" στον επόμενο, πριν ανατιναχτεί στα χεριά σου Τι δεξιότητες αναπτύσσει: Η κύρια δεξιότητα που αναπτύσσει είναι ότι το παιδί εξασκείται στην προφορική φωνολογική ενημερότητα που είναι προπομπός της γράφω-φωνολογικής ενημερότητας που είναι μια σημαντική δεξιότητα για τις σχολικές επιδόσεις.(Ανάγνωση-γραφή). Επιπλέον αναπτύσσει το λεξιλόγιο του παιδιού, καθώς  το παιδί"εκφράζεται λεκτικά και κατανοεί καινούριες έννοιες. Επιπρόσθετα αφού υπάρχει χρόνος για να δημιουργήσει το παιδί τη  λέξη  αυξάνεται  η ταχύτητα επεξεργασίας της σκέψης του. Παραδείγμ

Πως σχετίζονται οι μαθησιακές δυσκολίες με την αυτοεκτίμηση;

  Γράφει η Παπαδοπούλου Ειρήνη Καλησπέρα ελπίζω να είστε καλά! Σήμερα σκέφτηκα να μιλήσουμε για ένα μείζον θέμα για τη σύνδεση της αυτοεκτίμησης με τις μαθησιακές δυσκολίες. Κάθε μέρα συναντάω γονείς να με ρωτάνε γιατί τα παιδιά τους που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες νιώθουν ματαιωμένα, γιατί τα παρατάνε και γιατί έχουν χαμηλή αυτοπεποίθηση. Η απάντηση μου είναι γιατί αυτά τα παιδιά καταλαβαίνουν πως δεν τα καταφέρνουν νιώθουν άσχημα για τον εαυτό τους και αποσύρονται από τη μάθηση. Συχνά χρησιμοποιώ ένα δικό μου παράδειγμα με τη μαγειρική, ξέρω πως δεν είμαι καλή, άρα αποσύρομαι από το μαγείρεμα και βρίσκω ένα κάρο δικαιολογίες για να μην το κάνω και στη συνέχεια νιώθω ταυτόχρονα ανακούφιση και ανεπάρκεια. Τι είναι όμως αυτοεκτίμηση; Σύμφωνα με ορισμούς η αυτοεκτίμηση  είναι η αξιολόγηση και η αίσθηση της δικής μας αξίας, ικανοτήτων, επιδόσεων και γενικά της αντίληψής μας για τον εαυτό μας. Περιλαμβάνει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας σε σχέση με τους άλλου