Παρουσίαση Βιβλίου: Ο Χαρταετός της Σμύρνης

Πηγή: thematofylakes.gr

Γράφει η Αγγελίνα Παπαθανασίου


Ο Χαρταετός της Σμύρνης. Μια ευφάνταστη ιστορία έγραψε ο συγγραφέας Μάνος Κοντολέων που συνδέει το παρελθόν με το παρόν. Τη Μικρασιατική Καταστροφή, τους Ολυμπιακούς αγώνες του 1928 και το σήμερα.
Μέσα από την τρυφερή και γλυκιά του ιστορία, έρχεται στη θύμησή μας η τραγωδία της Σμύρνης, ο διωγμός και οι πρόσφυγες. Η ιστορία των δυο φίλων από τη Σμύρνη, του Αλκαίου και του Αριστοτέλη, μας ταξιδεύει στη Σμύρνη πριν την καταστροφή. Τα δυο παιδιά ήταν αχώριστα.
Κάθε χρόνο την Καθαρή Δευτέρα πετούσαν το χαρταετό τους -το τσερκένι όπως τον έλεγαν στη Σμύρνη- πιο ψηλά από όλους. Κι είχε ένα όνειρο ο Αλκαίος να τρέξει στους Ολυμπιακούς του 1928. Μα δεν πρόλαβε. Ο φίλος του όμως ο Αριστοτέλης δεν ξέχασε το όνειρό του...
Ο συγγραφέας έχει φτιάξει με τέτοια μαεστρία την ιστορία του, που μπορεί να διαβαστεί από παιδιά και ενήλικες με το ίδιο ενδιαφέρον. Άλλωστε ένα καλό βιβλίο δεν επιδέχεται κανέναν ηλικιακό διαχωρισμό.
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άγκυρα σε εικονογράφηση της Ελένης Τσακμάκη. Απευθύνεται σε ηλικίες από 9+
Περίληψη: Στο Άμστερνταμ γίνεται μια ληστεία. Και μια ηλικιωμένη γυναίκα προσφέρει τη συμπαράστασή της σε δύο φοβισμένους τουρίστες. Και ξαφνικά, το παρελθόν εισβάλλει στο σήμερα. Κι ένας χαρταετός από τον ουρανό της Σμύρνης πετά πάνω από το στάδιο που γίνονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Μια ιστορία απρόβλεπτη, μια ιστορία που μιλά για μια μεγάλη φιλία και τις δύο μεγάλες αγάπες ενός άντρα – μια πόλη και μια γυναίκα.
Στοιχεία Βιβλίου
Τίτλος: Ο Χαρταετός της Σμύρνης
Συγγραφέας: Μάνος Κοντολέων
Εικονογράφος: Ελένη Τσακμάκη
Σελίδες: 53
ΕκδόσειςΆγκυρα
ISBN: 978-960-422-749-5
Έτος Κυκλοφορίας: 2009

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τικ Τακ Μπουμ, ένα παιχνίδι που αναπτύσσει πολλές δεξιότητες

Πως σχετίζονται οι μαθησιακές δυσκολίες με την αυτοεκτίμηση;

Πως προετοιμάζω το παιδί μου για την επαναφοίτηση Νηπιαγωγείου; Πως μπορώ να το ανακοινώσω;