Παρουσίαση Βιβλίου: Το βιβλιοστρατιωτάκι

Γράφει η Αγγελίνα Παπαθανασίου

Πηγή: thematofylakes.grΣτοιχεία Βιβλίου
Τίτλος: Το βιβλιοστρατιωτάκι
Συγγραφέας: Γιώργος Μπουμπούσης
Εικονογράφος: Πέγκυ Φούρκα
ΕκδόσειςΓράφημα
ISBN:978-618-5271-68-8
Έτος Έκδοσης: 2019
Πολλές φορές, διαβάζοντας ένα καλό βιβλίο, δυσκολεύομαι να γράψω την άποψή μου από φόβο μήπως οι λέξεις που θα χρησιμοποιήσω δεν θα είναι ικανές να αποτυπώσουν όλα όσα ένιωσα διαβάζοντάς το.
Κάπως έτσι λοιπόν αισθάνθηκα όταν έφτασα στην τελευταία σελίδα του βιβλίου «Το βιβλιοστρατιωτάκι» του εκπαιδευτικού, παιδοψυχολόγου και συγγραφέα, Γιώργου Μπουμπούση. Θα καταφέρω να σας μεταφέρω τα συναισθήματά μου; Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γράφημα, ενώ η πανέμορφη εικονογράφηση οφείλεται στην Πέγκυ Φούρκα, εικονογράφο και συγγραφέα.
Πρόκειται για ένα εξαιρετικό παραμύθι που περικλείει όλες τις αγάπες του συγγραφέα. Την αγάπη του για τον μεγάλο Δανό παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, την αγάπη του για τα παιδιά και τα βιβλία.
Ένα βιβλίο γεμάτο αγάπη και τρυφερότητα. Ένα παραμύθι «παλιάς κοπής» από αυτά που μου κρατούσαν συντροφιά στην παιδική μου ηλικία. Αφορμή για να ξεκινήσει να γράφει τις δικές του ιστορίες ο συγγραφέας ήταν ο Άντερσεν, γι’ αυτό και του αφιερώνει το συγκεκριμένο παραμύθι. Ο Γιώργος Μπουμπούσης δημιούργησε μια ευφάνταστη ιστορία, γεμάτη μαγεία που σε παρασύρει σε έναν κόσμο παραμυθένιο.


Ένας κατασκευαστής παιχνιδιών δημιουργεί ένα στρατιωτάκι που αντί για μεταλλική καρδιά που έπρεπε να του βάλει με βάση το σχέδιο που είχε μπροστά του, του βάζει μια χάρτινη καρδιά, σκίζοντας μια σελίδα από ένα ξεχασμένο βιβλίο που υπήρχε στο εργαστήριό του.
Έτσι δημιούργησε έναν στρατιώτη διαφορετικό, που δεν ήθελε να παίρνει μέρος σε αποστολές μαχών, αλλά επιθυμούσε να γίνει βιβλίο. Πόσο εύκολο όμως ήταν να γίνει πραγματικότητα το όνειρό του;
Ένα τρυφερό βιβλίο που ανάμεσα στις λέξεις του κρύβονται πολλά μηνύματα. Ο συγγραφέας κινείται ανάμεσα στον πραγματικό κόσμο και στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών, δημιουργώντας ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα που θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό μικρό και μεγάλο αναγνώστη.
Περίληψη: Το Βιβλιοστρατιωτάκι. Γιατί ένα μικρός σιδερένιος στρατιώτης ονειρεύεται να γίνει βιβλίο; Από πού παίρνει τη δύναμη να τα βάλει με όσους τον αντιμετωπίζουν σαν ένα απλό πολεμικό παιχνίδι; Το στρατιωτάκι μας θα ξεκινήσει ένα μεγάλο, απρόβλεπτο ταξίδι. Με θάρρος και αποφασιστικότητα θα προσπαθήσει να μείνει πιστό στο αρχικό του όνειρο. Θα καταφέρει άραγε να αλλάξει τη μοίρα του ή θα μείνει για πάντα ένας σιδερένιος στρατιώτης προορισμένος να διασκεδάζει τα παιδιά;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τικ Τακ Μπουμ, ένα παιχνίδι που αναπτύσσει πολλές δεξιότητες

Πως σχετίζονται οι μαθησιακές δυσκολίες με την αυτοεκτίμηση;

Πως προετοιμάζω το παιδί μου για την επαναφοίτηση Νηπιαγωγείου; Πως μπορώ να το ανακοινώσω;