Οφέλη των πολεμικών τεχνών

Γράφει η Παπαδοπούλου Ειρήνη

Η αγαπημένη μας στήλη επιστρέφει, σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας τα οφέλη των πολεμικών τεχνών για τα παιδιά! (Καράτε,  Tae Kwon Do,  κομφού, ξιφασκία)

Τα παιδιά σύμφωνα με έρευνες μπορούν να ενταχθούν στις πολεμικές τέχνες από 5 ετών και πάνω.

Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι, τα παιδιά που εμπλέκονται με τις πολεμικές τέχνες μπορούν να προάγουν την βία, την αλαζονική και επιθετική συμπεριφορά. Άλλωστε σε πολλά σχολεία της Ευρώπης οι πολεμικές τέχνες διδάσκονται μέσα σε αυτά!

Είναι κατάλληλες για παιδιά που αντιμετωπίζουν δυσκολίες συγκέντρωσης καθώς τα παιδιά στις πολεμικές τέχνες θα πρέπει να μάθουν να ακολουθούν οδηγίες για να φτάσουν στον στόχο.

Αναλυτικότερα κάποια από τα οφέλη είναι:

  • Αυτοπειθαρχία. Τα παιδιά μέσα από τις πολεμικές τέχνες μαθαίνουν να πειθαρχούν και να συγκρατούν τις παρορμήσεις του.
  • Ανάπτυξη κοινωνικοποίησης. Το παιδί μαθαίνει να συνεργάζεται με άλλα παιδιά, να αλληλεπιδρά να κάνει καινούργιους φίλους με κοινά ενδιαφέροντα και να καταλάβει την αξία της ομαδικότητας.
  • Βελτίωση της φυσικής κατάστασης. Τα παιδιά μέσω των πολεμικών τεχνών: Γυμνάζονται, μαθαίνουν τη σωστή στάση σώματος, να ελέγχουν την αναπνοή και βελτιώνουν το σώμα τους. 
  • Αναπτύσσει το σεβασμό για τον εαυτό του και για τους άλλους. Το παιδί μαθαίνει να σέβεται τον εαυτό του αλλά και τα άλλα παιδιά. Αρχίζει να πιστεύει στη διαφορετικότητα.
  • Βελτιώνει την ακουστική επεξεργασία του παιδιού, καθώς το παιδί για να ακολουθήσει τις οδηγίες για τις κινήσεις που πρόκειται να κάνει θα πρέπει να ασκήσει τις δεξιότητες της ακουστικής επεξεργασίας
  • Μαθαίνει στο παιδί την αξία της αυτοάμυνας αλλά παράλληλα εκπαιδεύει το παιδιά να λύνει ειρηνικά τις διαφορές του.
  • Αυτοπεποίθηση. Είναι ιδανικό άθλημα το παιδί ώστε να πιστεύει στον εαυτό του και να έχει μια θετική στάση απέναντι του.
Είναι σημαντικό τα παιδιά να φύγουν από τις οθόνες και να κάνουν κάτι εποικοδομητικό σε σχέση με τον εαυτό τους!Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τικ Τακ Μπουμ, ένα παιχνίδι που αναπτύσσει πολλές δεξιότητες

Πως σχετίζονται οι μαθησιακές δυσκολίες με την αυτοεκτίμηση;

Πως προετοιμάζω το παιδί μου για την επαναφοίτηση Νηπιαγωγείου; Πως μπορώ να το ανακοινώσω;