Παρουσιάση βιβλίου: Το αηδόνι και η μελωδία της αγάπης

Γράφει η Αγγελίνα Παπαθανασίου
Πηγή: thematofylakes.gr

Στοιχεία βιβλίου: 

Τίτλος: Το αηδόνι και η μελωδία της αγάπης
Συγγραφέας: Αντώνης Λαµπρινίδης
Εκδόσεις: Σαίτης ΑΕ
Σελίδες: 36

Έτος έκδοσης: 2018
ISBN: 978-960-487-333-3
Πριν λίγες μέρες, ένα ακόμα εξαιρετικό βιβλίο κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Σαΐτης. Πρόκειται για το βιβλίο του συγγραφέα και εκπαιδευτικού Αντώνη Λαμπρινίδη, με τίτλο «Το αηδόνι και η μελωδία της αγάπης»Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά από 8+, ενώ η πανέμορφη εικονογράφηση είναι της Νίκης Λεωνίδου.

Ένα μικρό αηδόνι προσπαθεί να κάνει φίλους ανάμεσα στα πουλιά που ζουν στο δάσος. Είναι μικρό και μόνο του και ζηλεύει τα άλλα πουλιά που έχουν φίλους. Κάνει αρκετές προσπάθειες αλλά είναι όλες τους αποτυχημένες. Συναντά προσβολές και απορρίψεις. Δεν το βάζει κάτω και συνεχίζει τις προσπάθειες και πέρα από το δάσος. Μα και πάλι αποτυγχάνει.
Τότε μια σοφή κουκουβάγια του λέει: «Καθένας έχει τη δική του ξεχωριστή αξία. Μα πρέπει να κοπιάσει για να τη βρει. Μόνο τότε μπορούμε όλοι μαζί να ζούμε ευτυχισμένοι».
Θα καταφέρει άραγε το μικρό αηδόνι να βρει τη δική του αξία; Θα συναντήσει την ευτυχία;
Εγώ σ’ αγαπώ για αυτό που είσαι. Ό,τι κι αν είσαι, όπως κι αν είσαι. Ξαπόστασε στην αγκαλιά μου και εγώ θα σε νανουρίσω. Αεράκι, βοήθα να κοιμίσουμε το μικρό μας αηδόνι, κι εσύ, τριζόνι της νύχτας, τραγούδησέ του τα πιο ωραία σου τραγούδια. Λουλούδια της εξοχής, στείλτε του το πιο μεθυστικό άρωμά σας. Φέξε του κι εσύ όμορφο φεγγάρι για να δει τα πιο χαρούμενα όνειρα, είπε ο κρίνος. Τότε, το αεράκι φύσηξε απαλά και όλα συντονίστηκαν μαζί του!
Μια όμορφη και τρυφερή ιστορία με ποιητική γραφή. Ένα βιβλίο πλημμυρισμένο με όμορφες εικόνες. Δύσκολα συναντά κανείς συχνά τέτοια βιβλία. Καλογραμμένο, γεμάτο μηνύματα για μικρούς και μεγάλους αναγνώστες. Ένα υπέροχο ταξίδι αυτογνωσίας μέσα από ένα πραγματικά λογοτεχνικό βιβλίο.
Περίληψη: Το µικρό αηδόνι κάνει µεγάλη προσπάθεια για να βρει φίλους και να µοιραστεί µαζί τους τη ζωή στο αγαπηµένο του δάσος. Αλλά δεν τα καταφέρνει… Η κουκουβάγια τού δίνει µια σοφή συµβουλή. Έτσι, ξεκινά ένα µεγάλο ταξίδι για να βρει τον εαυτό του και να πιστέψει σ’ αυτόν. Κατά τη διάρκειά του θα βιώσει, θα µάθει και θα νιώσει πολλά. Τι θα συµβεί, άραγε, όταν επιστρέψει στην παλιά του φωλιά;
Ένα υπέροχο κείµενο για την πορεία προς την αυτογνωσία και την κοινωνική αποδοχή, τη δύναµη της πίστης, την αξία της προσπάθειας και τις αλήθειες της ζωής µας. Για ν’ ακούσουµε, µικροί και µεγάλοι, µε τ’ αφτιά της καρδιάς µας τη µελωδία της αγάπης…
Bιογραφικό: Ο Αντώνης Λαμπρινίδης είναι επίτιμος σχολικός Σύμβουλος. Υπηρέτησε στην Εκπαίδευση 35 χρόνια ως δάσκαλος, σχολικός Σύμβουλος και ειδικός συνεργάτης του Κέντρου Εκπαιδ/κών Μελετών και του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου στο Υπ. Παιδείας.
Γεννήθηκε στο Εξωχώρι Μεσσηνίας, τέλειωσε τη Μαράσλειο Παιδαγ. Ακαδημία Αθηνών και έκαμε τριετείς μεταπτυχιακές σπουδές στα Παιδαγωγικά, ως υπότροφος του κράτους με την πρώτη θέση στη σειρά επιτυχίας. Παρακολούθησε μαθήματα με τους Dreikurs και Vandevelde, πειραματίστηκε σε νέες μεθόδους Διδακτικής και έλαβε το 632559/79 Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας με Έπαινο. Συμμετείχε στην Εκπαιδ/κή μεταρρύθμιση του 1982-91 ως συγγραφέας των κρατικών βιβλίων για το Μαθητή και το Δάσκαλο, ως συντάκτης των Αναλυτ. Προγραμμάτων και επιμορφωτής των δασκάλων.
Επιλέχτηκε σχολικός Σύμβουλος με την πρώτη σειρά και του απονεμήθηκε ο βαθμός του Παρέδρου του Παιδαγ. Ινστιτούτου (επίκ. καθηγ. Παν/μίου). Τιμήθηκε με ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ & Δίπλωμα από την «Παγκόσμια Οργάνωση Προόδου και Πολιτισμού» «για τη συμβολή του στην έρευνα της τέχνης και της επιστήμης» με πρόεδρο τον καθηγ. Παν/μίου Δ. Μichigan Τ. Αργυρόπουλο, 1981. Δημοσίευσε πολλά βιβλία του λογοτεχνικά, παιδαγωγικά, σχολικά, (68 για παιδιά, 10 για μεγάλους, 100 άρθρα), έλαβε πολλά (17) Βραβεία για συγγραφές του και πρόκριση για το κρατικό Βραβείο παιδ. Λογοτεχνίας 2004.
Το λογοτεχνικό έργο του γραμμένο: «με καλλιεργημένο αλληγορικό λόγο, εκλεπτυσμένο και παραστατικό, περνά δυνατά μηνύματα για τις μεγάλες αξίες της ζωής μέσα σε κλίμα βαθιά ανθρώπινο και ευαίσθητο, βαθιά παιδικό, χαρούμενο κι αισιόδοξο με μια δροσιά και μια ασυνήθιστη τρυφερότητα…».
Έχει σύζυγο δασκάλα, μια κόρη φιλόλογο και μια εγγονή, μαθήτρια.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τικ Τακ Μπουμ, ένα παιχνίδι που αναπτύσσει πολλές δεξιότητες

Πως σχετίζονται οι μαθησιακές δυσκολίες με την αυτοεκτίμηση;

Πως προετοιμάζω το παιδί μου για την επαναφοίτηση Νηπιαγωγείου; Πως μπορώ να το ανακοινώσω;