Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Aυτοσχέδια επιτραπέζια προπαίδειας 1-9

Γράφει η Παπαδοπούλου ΕιρήνηΛοιπόν, λοιπόν σήμερα σκέφτηκα να μαζέψω όλα τα αυτοσχέδια επιτραπέζια προπαίδειας!!

Ας δούμε πως παίζονται:


Άτομα: Από 2 και άνω

Ηλικία:7 χρονών έως 100 χρονών!!

Σκοπός του παιχνιδιού:Εμπέδωση της προπαίδειας.
Τα συγκεκριμένα επιτραπέζια τα παίζουμε, όταν τα παιδιά έχουν διδαχθεί ήδη τις συγκεκριμένες προπαίδειες και τα επιτραπέζια τα χρησιμοποιούμε σαν μέσο επανάληψης! 

Επιπλέον, τα παιδιά εξασκούνται σε έννοιες όπως μπροστά-πίσω και σε κοινωνικές δεξιότητες αφού μαθαίνουν να παίζουν ομαδικά και να τηρούν κανόνες!

Υλικά που χρειάζεστε: Ζάρι και πιόνια (Εάν δεν έχουμε πιόνια, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ξυλάκια, τουβλάκια και ότι άλλο θέλουμε!)

Κανόνες παιχνιδιού: Ρίχνουμε το ζάρι και ανάλογα με τον αριθμό εκτελούμε την οδηγία!! Δίνουμε στο παιδί χρόνο για να απαντήσει! Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια κλεψύδρα, εάν δεν αγχώνει το παιδί! Μπορούμε να απαντήσουμε και λάθος, ώστε το παιδί να γίνει ο δάσκαλος!
Καθ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού ενθαρρύνουμε το παιδί ότι μπορεί να τα καταφέρει και δίνουμε κίνητρο! 

Να σημειωθεί ότι είναι καλό, τα παιδιά να μαθαίνουν την προπαίδεια με 3-4 σταθμούς για να μπορούν να ανεβαίνουν και να κατεβαίνουν! (πχ: 10*3 μας κάνει 30, άρα αυτόματα βρίσκουμε ότι 3*9 μας κάνει 27)


Προπαίδεια 1

1*1
1*10
1*5
ΠΑΣ ΤΕΛΕΙΑ
1*2
1*9
1*4
ΤΙ ΘΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕΤΑ;
1*3
1*6
1*8
1*7
ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ!Προπαίδεια 2
2*1
2*10
2*5
ΑΥΤΟΚΟΛΗΤΟ
2*2
2*9
2*4
ΤΙ ΘΕΣ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΜΕΤΑ;
2*3
2*6
2*8
2*7
ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ!

Προπαίδεια 3
3*1
3*10
3*5
ΕΙΣΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ
3*2
3*9
3*4
ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕΤΑ!
3*3
3*6
3*8
3*7
ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ!


Προπαίδεια 4
4*1
4*10
4*5
ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΕΥΚΟΛΑ
4*2
4*9
4*4
ΤΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ;
4*3
4*6
4*8
4*7
ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ!


Προπαίδεια 5
5*1
5*10
5*5
ΥΠΕΡΟΧΑ
5*2
5*9
5*4
ΤΙ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΜΕΤΑ;
5*3
5*6
5*8
5*7
ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ!

Προπαίδεια 6
6*1
6*10
6*5
ΥΠΕΡΟΧΑ
6*2
6*9
6*4
ΤΙ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΜΕΤΑ;
6*3
6*6
6*8
6*7
ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ!

Προπαίδεια 7
7*1
7*10
7*5
ΥΠΕΡΟΧΑ
7*2
7*9
7*4
ΤΙ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΜΕΤΑ;
7*3
7*7
7*8
7*6
ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ!


Προπαίδεια 8
8*1
8*10
8*5
ΥΠΕΡΟΧΑ
8*2
8*9
8*4
ΤΙ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΜΕΤΑ;
8*3
8*7
8*8
8*6
ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ!


Προπαίδεια 9
9*1
9*10
9*5
ΥΠΕΡΟΧΑ
9*2
9*9
9*4
ΤΙ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΜΕΤΑ;
9*3
9*7
9*8
9*6
ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ!

Καλή διασκέδαση!!Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είναι απαραίτητο οι θεραπείες των παιδιών να συνεχίζονται το Καλοκαίρι; (Εργοθεραπεία, Λογοθεραπεία, Ειδική διαπαιδαγώγηση, Ψυχολογική υποστήριξη)

  Γράφει η Παπαδοπούλου Ειρήνη Καλησπέρα, ελπίζω να είστε όλοι καλά! Σήμερα σκέφτηκα να αναλύσουμε ένα φλέγον ζήτημα που κάθε χρόνο τέτοιο καιρό έρχεται στην επιφάνεια και δεν είναι άλλο από το αν πρέπει τα παιδιά να συνεχίζουν τις θεραπείες μετά το πέρας του κλεισίματος του σχολείου. Θέλω να πω εδώ ότι κάθε γονιός είναι ο μοναδικός άνθρωπος που παίρνει την τελική απόφαση για το παιδί και θα πρέπει να γίνεται σεβαστή η απόφασή του καθώς αυτός είναι που γνωρίζει καλύτερα το παιδί του. Από την δική μου εμπειρία θα σας πω: Οι θεραπείες δεν είναι μάθημα, είναι απαραίτητες για την εξέλιξη του παιδιού και πιθανή διακοπή χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του εκάστοτε θεραπευτή μπορεί να επιφέρει παλινδρόμηση και να καθυστερήσει σθεναρά την αποκατάσταση του παιδιού σε τυχόν δυσκολίες του. Δοκιμάζεται η θεραπευτική σχέση. Ίσως το πιο σημαντικό για εμένα. Μια διακοπή με τόσο χρονικό διάστημα αποχής θα κινδυνεύσει να χαθεί η επαφή με τον θεραπευτή. Οι θεραπείες συνήθως γίνονται μέσα από τα ενδιαφέροντα του

Τικ Τακ Μπουμ, ένα παιχνίδι που αναπτύσσει πολλές δεξιότητες

Γράφει η Παπαδοπούλου Ειρήνη Καλησπέρα,καλησπέρα!! Σήμερα μετά από πολύ καιρό, βρήκα λίγο ελεύθερο χρόνο και θα σας παρουσιάσω ένα παιχνίδι που πραγματικά ενθουσίασε εμένα και τους μικρούς μου φίλους. Τικ Τακ Μπούμ λοιπόν! Πως παίζεται (οδηγίες από την συσκευασία):  Ένα εκρηκτικό επιτραπέζιο παιχνίδι λέξεων που θα σου ανατινάξει το μυαλό! Πες μία λέξη που να περιέχει τα γράμματα της κάρτας και ξεφορτώσου τη "βόμβα" στον επόμενο, πριν ανατιναχτεί στα χεριά σου Τι δεξιότητες αναπτύσσει: Η κύρια δεξιότητα που αναπτύσσει είναι ότι το παιδί εξασκείται στην προφορική φωνολογική ενημερότητα που είναι προπομπός της γράφω-φωνολογικής ενημερότητας που είναι μια σημαντική δεξιότητα για τις σχολικές επιδόσεις.(Ανάγνωση-γραφή). Επιπλέον αναπτύσσει το λεξιλόγιο του παιδιού, καθώς  το παιδί"εκφράζεται λεκτικά και κατανοεί καινούριες έννοιες. Επιπρόσθετα αφού υπάρχει χρόνος για να δημιουργήσει το παιδί τη  λέξη  αυξάνεται  η ταχύτητα επεξεργασίας της σκέψης του. Παραδείγμ

Οδηγίες για εκπαιδευτικούς όπου έχουν στην τάξη τους παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες

Γράφει η Παπαδοπούλου Ειρήνη Κοινωνική Λειτουργός με εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή Καλησπέρα και καλή σχολική χρονιά με υγεία, αγάπη και όμορφες στιγμές με συνεργασία όλων μας. Σήμερα, σκέφτηκα να αναπτύξουμε ένα θέμα σχετικά με τους εκπαιδευτικούς και την αντιμετώπιση τους σε σχέση με τις  μαθησιακές δυσκολίες, καθώς η σχολική χρονιά ξεκινά. Πριν ξεκινήσουμε θα ήθελα να σημειώσω πως ο όρος μαθησιακές δυσκολίες είναι μια ομπρέλα π ου περιέχει ανομοιογενές διαταραχές με διαφορετικά χαρακτηριστικά.  Συνήθως π εριλαμβάνει παιδιά με νοητικές δυσκολίες, που εκδηλώνουν  γενικευμένες δυσκολίες μάθησης,   παιδιά με  συναισθηματικά ή συμπεριφοράς προβλήματα  τα οποία εμποδίζουν συνολικά τη μάθησή τους, παιδιά με κανονικές ή αυξημένες νοητικές ικανότητες, που έχουν ειδικές μαθησιακές δυσκολίες στην ανάγνωση, στη γραφή ή στη λογικομαθηματική σκέψη ή ακόμα και παιδιά που έχουν μια μαθησιακή δυσκολία όπου η εμφάνισή  της γίνεται σαν αποτέλεσμα μιας άλλης διαταραχή όπως αυτισμός, διαταραχή ελλειμμα