Δραστηριότητα Μαθηματικών

Γράφει η Δέσποινα Χατζησταυρίδου
email:  despoina18_athina@yahoo.gr.


Όταν γονείς και παιδιά θέλετε να διασκεδάσετε παίζοντας σας προτείνουμε τη παρακάτω δραστηριότητα η οποία θα σας ψυχαγωγήσει αλλά ταυτόχρονα θα σας βοηθήσει να κατανοήσουν τα παιδιά την πρόσθεση χωρίς κόπο.
Αρχικώς το παιχνίδι αναφέρεται σε μικρές ηλικίες από 6 έως 8. Βεβαίως αλλάζοντας  τους αριθμούς της πράξης, τοποθετώντας μεγαλύτερους αριθμούς, ή αλλάζοντας τελείως την πράξη , αντικαθιστώντας με πολλαπλασιασμό διαίρεση,  προσαρμόζετε το παιχνίδι στην ηλικία και στο επίπεδο δυσκολίας που επιθυμείτε. Ας αρχίσουμε λοιπόν να το εξηγούμε.

   Υλικά που θα χρειαστείτε :
 
Άσπρα ποτηράκια μιας χρήσης( όσα θέλετε)
 Χαρτόνια κομμένα σε τριγωνικό σχήμα (όσα και τα ποτηράκια)
 Μαρκαδόρους σε διάφορα χρώματα
 Χαρτόνια κομμένα σε διάφορα σχήματα 
 Καραμέλες ή μικρά σοκολατάκια 



Πως παίζεται:

Παίζεται από 2 έως 4 άτομα.
Γυρνάμε τα πλαστικά ποτηράκια ανάποδα και γράφουμε πάνω όσες περισσότερες αριθμητικές παραστάσεις μπορούμε( 5+8,  9+4…..). Έπειτα κρύβουμε κάτω από το ποτηράκι μια έκπληξη ή σοκαλατάκι ή καραμέλα ή ένα πολύ θετικό σχόλιο όπως: Είσαι τέλειος, συγχαρητήρια, μπράβος, περήφανη.
Όταν το παιδί βρει όλες τις σωστές  απαντήσεις των πράξεων παίρνει το τριγωνάκι( χαρτόνι) ξεκλειδώνει το ποτηράκι και βρίσκει το κρυμμένο θησαυρό. Τα ποτηράκια μπορούν να είναι από 3 έως όσα επιθυμείτε. Αν δεν βρει σωστά μια αριθμητική παράσταση ξαναγυρνάτε το ποτηράκι από την αρχή. Στόχος είναι να ξεκλειδώσει όλα τα ποτηράκια και να βρει το θησαυρό.


Δοκιμάστε το και θα δείτε πως με αυτόν τον τρόπο ανεβαίνει και η αυτοπεποίθηση του ίδιου του παιδιού και σταδιακά τα μαθηματικά θα γίνουν το αγαπημένο του μάθημα. 
Καλή Διασκέδαση!
 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τικ Τακ Μπουμ, ένα παιχνίδι που αναπτύσσει πολλές δεξιότητες

Πως σχετίζονται οι μαθησιακές δυσκολίες με την αυτοεκτίμηση;

Πως προετοιμάζω το παιδί μου για την επαναφοίτηση Νηπιαγωγείου; Πως μπορώ να το ανακοινώσω;