Dobble: Παιχνίδι και μάθηση

Γράφει η Παπαδοπούλου Ειρήνη

Γενικά στοιχεία:

Ηλικία:6+
Άτομα:2-8
Μέση διάρκεια παιχνιδιού:15 λεπτά



Σκοπός του παιχνιδιού: Σκοπός κάθε παιχνιδιού είναι να είστε οι γρηγορότεροι στον εντοπισμό του κοινού συμβόλου σε ένα ζευγάρι καρτών, ώστε να το ονομάσετε δυνατά και ή να κερδίσετε την κάρτα ή να την ξεσκαρτάρετε, ανάλογα με τους κανόνες του μίνι - παιχνιδιού που παίζετε.

Πως παίζεται:  Είναι ένα απλό παιχνίδι αναγνώρισης μοτίβων στο οποίο οι παίκτες προσπαθούν να εντοπίσουν το κοινό σύμβολο που υπάρχει ανάμεσα σε οποιαδήποτε δυο κάρτες. Σε κάθε στρογγυλή κάρτα του Dobble υπάρχουν 8 διαφορετικά σύμβολα τα οποία διαφοροποιούνται σε μέγεθος,  από κάρτα σε κάρτα. 

Όποιες δυο κάρτες του παιχνιδιού και να πάρετε στα χέρια σας, θα διαπιστώσετε ότι έχουν ένα και μόνο ένα κοινό σύμβολο μεταξύ τους! Για την βασική έκδοση του παιχνιδιού αναποδογυρίστε μια κάρτα και στη συνέχεια μια δεύτερη. Όποιος καταφέρει να εντοπίσει το κοινό σύμβολο πρώτος, κερδίζει την πρώτη κάρτα, στη συνέχεια αποκαλύπτεται μια νέα κάρτα και το το παιχνίδι συνεχίζεται με αυτόν τον τρόπο. Όποιος καταφέρει να συγκεντρώσει περισσότερες κάρτες μέχρι να τελειώσει η τράπουλα, είναι και ο νικητής του παιχνιδιού!


Ποιες δεξιότητες αναπτύσσει:


  • Αυξάνει την ταχύτητα επεξεργασίας
  • Ενισχύει την παρατηρητικότητα
  • Αυξάνει  τα αντανακλαστικά
  • Βελτιώνει τον προφορικό λόγο
  • Ενισχύει τις κατηγοριοποιήσεις
  • Ενισχύει την κοινωνική αλληλεπίδραση
video Παιχνιδιού: https://www.youtube.com/watch?v=aUwIaeIeWko

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τικ Τακ Μπουμ, ένα παιχνίδι που αναπτύσσει πολλές δεξιότητες

Πως σχετίζονται οι μαθησιακές δυσκολίες με την αυτοεκτίμηση;

Πως προετοιμάζω το παιδί μου για την επαναφοίτηση Νηπιαγωγείου; Πως μπορώ να το ανακοινώσω;