Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες για τα Παιδιά Μας

Γράφει η Παπαδόπουλου Ειρήνη


Καλημέρα , καλημέρα ελπίζω να είστε καλά σωματικά και ψυχικά.

Σήμερα σκέφτηκα να σας προτείνω κάποιες εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τα παιδιά μας, ώστε αφενός τα ζουζουνάκια μας να περνάνε καλά και αφετέρου να έρχονται σε επαφή με την γνώση.

Λοιπόν, όμορφες εκπαιδευτικές σελίδες που μπορούν τα παιδιά μας να απασχοληθούν είναι:


http://www.jele.gr: Διαδραστικός εκπαιδευτικός τόπος για μαθητές Πρώτης Δημοτικού έως της Τρίτης.  Περιέχει Γλώσσα, Μαθηματικά, Μελέτη. Από τους αγαπημένους μου, με πολλές διασκεδαστικές δραστηριότητες με πρωταγωνιστές τον Άτακτο, την Επιστήμη Κα. Θέλει ενεργοποίηση της προσθήκης Adobe Flash Player.


https://e-didaskalia.blogspot.com Έχει πλούσιο υλικό για όλες τις τάξεις της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.  Επιπρόσθετα έχει πολλές on line ασκήσεις. Τέλος έχει πολλά ενδιαφέροντα άρθρα.


https://www.stintaxi.com  Ιστοσελίδα ψηφιακής και έντυπης υποστήριξης μαθητών δημοτικού σχολείου. Υπέροχη σελίδα με πολλές δραστηριότητες σε όλα τα πεδία. Έχει γίνει εξαιρετική δουλεία στις εικόνες κάθε δραστηριότητας.

https://www.thrania.comTα θρανία είναι μία ιστοσελίδα με δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό για όλες τις τάξεις και τα μαθήματα του Δημοτικού.


http://www.mikrapaidia.gr/ccsintro/.  Mια πολύ ωραία σελίδα με πολλές μαθησιακές δραστηριότητες για όλους τους μαθητές.


Eπίσης κάποιες εφαρμογές που μπορούμε να κατεβάσουμε στο tablet  και  ειδικά για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες είναι:

  1. Τα παιδία παίζει: Έχει πολλά παιχνίδια και ασκήσεις για όλες τις ηλικίες. Θα βρείτε μέχρι και ασκήσεις Γαλλικών.
  2. Γράψε με συλλαβές:  Σε αυτήν την εφαρμογή με τη βοήθεια οπτικού ερεθίσματος(εικόνα), γράφουμε λέξεις με την βοήθεια συλλαβών. Πολύ ωραία εφαρμογή για παιδιά της πρώτης σχολικής ηλικίας.
  3. Γράμματα και Λέξεις:  Εδώ, το παιδί έρχεται σε επαφή με τις φωνούλες των γραμμάτων και τις αρχικές λέξεις που θα συναντήσει καθώς και με την φωνολογική ενημερότητα. Ιδανικό για το νηπιαγωγείο και την Πρώτη Δημοτικού.
  4.  Η προπαίδεια είναι παιχνίδι:  Σε αυτή την εφαρμογή βρίσκουμε παιχνίδια με την προπαίδεια για εμπέδωση με πολλούς τρόπους. Χωρίζεται σε τρείς κατηγορίες: Μαθαίνω, ασκούμαι, παίζω. Κατάλληλο για τάξεις Β και Γ Δημοτικού.
  5. 10΄ στην ορθογραφία: Κατάλληλο για τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού. Ουσιαστικά συνδέει τις εικόνες με την γραφή.
  6. Μαθηματικά Β΄ δημοτικού: Μια πολύ ωραία εφαρμογή με απλά προβλήματα για τα παιδιά μας, με οπτικό ερέθισμα.

Προς το παρόν αυτά, θα επιστρέψω  σύντομα με ένα άρθρο για δραστηριότητες που μπορούμε να κάνουμε μαζί με τα παιδιά μας σπίτι!!

Να προσέχετε, να είστε καλά και καλή δύναμη!!
Λένε πως όταν δεν μπορείς να αλλάξεις μια κατάσταση, να την απολαύσεις, απολαύστε λοιπόν και εσείς την οικογένεια σας!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τικ Τακ Μπουμ, ένα παιχνίδι που αναπτύσσει πολλές δεξιότητες

Πως σχετίζονται οι μαθησιακές δυσκολίες με την αυτοεκτίμηση;

Πως προετοιμάζω το παιδί μου για την επαναφοίτηση Νηπιαγωγείου; Πως μπορώ να το ανακοινώσω;