Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Επιτραπέζια παιχνίδια για ενήλικους

Γράφει η Παπαδοπούλου Ειρήνη

Καλησπέρα, καλησπέρα!

Χρόνια πολλά με υγεία, αγάπη και ότι επιθυμεί η ψυχή σας!

Σήμερα με αφορμή αυτές τις μέρες που έχουμε ελεύθερο χρόνο, σκέφτηκα να σας παρουσιάσω κάποια επιτραπέζια παιχνίδια και για εμάς τα μεγάλα παιδιά, γιατί μωρέ όλοι μας κρύβουμε μια παιδική ψυχή που κάπως πρέπει να εκφραστεί!!

Οι προτάσεις μου λοιπόν, να σημειωθεί ότι είναι δοκιμασμένες είναι οι εξής:


  • Στο κεφάλι το έχω: Μάντεψε τι είσαι, κάνε έναν ήχο, δείξε ή κάνε ερωτήσεις και ανακάλυψε τι έχεις στο κεφάλι σου. Ένα διασκεδαστικό παιχνίδι, που είναι υπέροχο να το παίζεις με φίλους σου ή το έτερον ήμισυ. 
  • TABOO: Διασκέδασε με την παρέα σου με το ανανεωμένο Taboo. Περιέχει περισσότερες από 1000 νέες λέξεις. Κάνε την ομάδα σου να μαντέψει τη σωστή λέξη. Πρόσεξε όμως να μη χρησιμοποιήσεις τις απαγορευμένες λέξεις Taboo!
                                         
  • Retro: Το επιτραπέζιο παιχνίδι των αναμνήσεων! Ό,τι αγάπησες εσύ και οι φίλοι σου από τις δεκαετίες ’80, ’90 και ’00 στην Ελλάδα! Τηλεοπτικές σειρές, Ταινίες, Ηθοποιοί, Τραγουδιστές, μεγάλες επιτυχίες, Διαφημίσεις, Παιδικά προγράμματα, Ατάκες, Ήρωες και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς! Τα έχεις ακούσει! Τα έχεις ζήσει!
  • Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο: Ένα επιτραπέζιο παιχνίδι "Πέφτει η Νύχτα στο Παλέρμο" που περιέχει 20 μάσκες, 22 κάρτες με χαρακτήρες και οδηγίες. Κατάλληλο για παιδιά άνω των 12 ετών και για 6-20 παίκτες. Ποιος είναι ο δολοφόνος άραγε!


  • Dixit: Πέντε εικόνες ανοίγουν, έχουν μια αινιγματική πρόταση. Μια από τις 5 ανήκουν στον αφηγητή. Οι παίκτες θα πρέπει να επιστρατεύσουν τη λογική και τη διορατικότητα τους για να την βρουν.

  • Με το στόμα ανοιχτό: Το πιο ξεκαρδιστικό παιχνίδι λέξεων. Φόρεσε το μασελάκι, διάλεξε κάρτα και διάβασε την φωναχτά. Θα μαντέψουν οι συμπαίχτες σου τι λες; Η συσκευασία περιέχει 6 μασελάκια (4 μεγάλα και 2 μικρά), 150 κάρτες και 1 κλεψύδρα.

  • Ναι ή όχι: Ένα επιτραπέζιο παιχνίδι "Ναι ή Όχι" κατάλληλο για μικρούς και μεγάλους με 900 ερωτήσεις 2 επιπέδων.

Ας μην ξεχνάμε πως τα επιτραπέζια παιχνίδια μας φέρνουν πιο κοντά με τους φίλους μας, τους συντρόφους μας, γινόμαστε πάλι παιδιά και αναπτύσσουμε τη σκέψη μας!!

Ας αφήσουμε λίγο τα κινητά και ας παίξουμε!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είναι απαραίτητο οι θεραπείες των παιδιών να συνεχίζονται το Καλοκαίρι; (Εργοθεραπεία, Λογοθεραπεία, Ειδική διαπαιδαγώγηση, Ψυχολογική υποστήριξη)

  Γράφει η Παπαδοπούλου Ειρήνη Καλησπέρα, ελπίζω να είστε όλοι καλά! Σήμερα σκέφτηκα να αναλύσουμε ένα φλέγον ζήτημα που κάθε χρόνο τέτοιο καιρό έρχεται στην επιφάνεια και δεν είναι άλλο από το αν πρέπει τα παιδιά να συνεχίζουν τις θεραπείες μετά το πέρας του κλεισίματος του σχολείου. Θέλω να πω εδώ ότι κάθε γονιός είναι ο μοναδικός άνθρωπος που παίρνει την τελική απόφαση για το παιδί και θα πρέπει να γίνεται σεβαστή η απόφασή του καθώς αυτός είναι που γνωρίζει καλύτερα το παιδί του. Από την δική μου εμπειρία θα σας πω: Οι θεραπείες δεν είναι μάθημα, είναι απαραίτητες για την εξέλιξη του παιδιού και πιθανή διακοπή χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του εκάστοτε θεραπευτή μπορεί να επιφέρει παλινδρόμηση και να καθυστερήσει σθεναρά την αποκατάσταση του παιδιού σε τυχόν δυσκολίες του. Δοκιμάζεται η θεραπευτική σχέση. Ίσως το πιο σημαντικό για εμένα. Μια διακοπή με τόσο χρονικό διάστημα αποχής θα κινδυνεύσει να χαθεί η επαφή με τον θεραπευτή. Οι θεραπείες συνήθως γίνονται μέσα από τα ενδιαφέροντα του

Τικ Τακ Μπουμ, ένα παιχνίδι που αναπτύσσει πολλές δεξιότητες

Γράφει η Παπαδοπούλου Ειρήνη Καλησπέρα,καλησπέρα!! Σήμερα μετά από πολύ καιρό, βρήκα λίγο ελεύθερο χρόνο και θα σας παρουσιάσω ένα παιχνίδι που πραγματικά ενθουσίασε εμένα και τους μικρούς μου φίλους. Τικ Τακ Μπούμ λοιπόν! Πως παίζεται (οδηγίες από την συσκευασία):  Ένα εκρηκτικό επιτραπέζιο παιχνίδι λέξεων που θα σου ανατινάξει το μυαλό! Πες μία λέξη που να περιέχει τα γράμματα της κάρτας και ξεφορτώσου τη "βόμβα" στον επόμενο, πριν ανατιναχτεί στα χεριά σου Τι δεξιότητες αναπτύσσει: Η κύρια δεξιότητα που αναπτύσσει είναι ότι το παιδί εξασκείται στην προφορική φωνολογική ενημερότητα που είναι προπομπός της γράφω-φωνολογικής ενημερότητας που είναι μια σημαντική δεξιότητα για τις σχολικές επιδόσεις.(Ανάγνωση-γραφή). Επιπλέον αναπτύσσει το λεξιλόγιο του παιδιού, καθώς  το παιδί"εκφράζεται λεκτικά και κατανοεί καινούριες έννοιες. Επιπρόσθετα αφού υπάρχει χρόνος για να δημιουργήσει το παιδί τη  λέξη  αυξάνεται  η ταχύτητα επεξεργασίας της σκέψης του. Παραδείγμ

Πως σχετίζονται οι μαθησιακές δυσκολίες με την αυτοεκτίμηση;

  Γράφει η Παπαδοπούλου Ειρήνη Καλησπέρα ελπίζω να είστε καλά! Σήμερα σκέφτηκα να μιλήσουμε για ένα μείζον θέμα για τη σύνδεση της αυτοεκτίμησης με τις μαθησιακές δυσκολίες. Κάθε μέρα συναντάω γονείς να με ρωτάνε γιατί τα παιδιά τους που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες νιώθουν ματαιωμένα, γιατί τα παρατάνε και γιατί έχουν χαμηλή αυτοπεποίθηση. Η απάντηση μου είναι γιατί αυτά τα παιδιά καταλαβαίνουν πως δεν τα καταφέρνουν νιώθουν άσχημα για τον εαυτό τους και αποσύρονται από τη μάθηση. Συχνά χρησιμοποιώ ένα δικό μου παράδειγμα με τη μαγειρική, ξέρω πως δεν είμαι καλή, άρα αποσύρομαι από το μαγείρεμα και βρίσκω ένα κάρο δικαιολογίες για να μην το κάνω και στη συνέχεια νιώθω ταυτόχρονα ανακούφιση και ανεπάρκεια. Τι είναι όμως αυτοεκτίμηση; Σύμφωνα με ορισμούς η αυτοεκτίμηση  είναι η αξιολόγηση και η αίσθηση της δικής μας αξίας, ικανοτήτων, επιδόσεων και γενικά της αντίληψής μας για τον εαυτό μας. Περιλαμβάνει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας σε σχέση με τους άλλου