Παρουσιάση βιβλίου: Ο Νέλο και το μαγικό πινέλο

Γράφει η Αγγελίνα Παπαθανασίου

Το διαβάσαμε στο https://thematofylakes.gr



Στοιχεία βιβλίου:
Τίτλος: Ο Νέλο και το μαγικό πινέλο
Ηλικία: 4-10
Συγγραφέας: Βάνα Μαυρίδου
Eκδόσεις: Πνοή
 Σελίδες: 32
 ΙSBN: 978-618-5307-42-4
 Ημερoμηνία έκδοσης: 6/2018

Από τις εκδόσεις Πνοή, κυκλοφόρησε η πρώτη συγγραφική δουλειά της Βάνας Μαυρίδου με τίτλο «Ο Νέλο και το μαγικό πινέλο», σε εικονογράφηση από την Τομαζίνα Αρμάου.

Η συγγραφέας μας συστήνει τον Νέλο, ένα μικρό αγόρι που ζει σε ένα χωριό χωρίς πολλούς φίλους. Μοναδική του συντροφιά, μοναδική του διέξοδος η ζωγραφική. Μια μέρα πηγαίνει με τους γονείς του στη πόλη για να αγοράσουν χρώματα και πινέλο.

Κοιτάζοντας τα πινέλα για να διαλέξει αυτό που θα αγοράσει, ο Νέλο νομίζει ότι ακούει από ένα πινέλο να του ψιθυρίζει «Να πάρεις εμένα μαζί σου. Θα γίνουμε οι καλύτεροι φίλοι». Ο Νέλο αποφασίζει τότε να αγοράσει αυτό το πινέλο.
Όταν επιστρέφει στο χωριό του, αρχίζει να ζωγραφίζει. Στο σχολείο, στους τοίχους του χωριού. Και όλα ομορφαίνουν. Ο Νέλο είναι πολύ χαρούμενος. Αυτό το πινέλο του άλλαξε τη ζωή!
Πολύ γρήγορα, το άλλοτε μουντό χωριό τους, μετατράπηκε σ’ ένα υπέροχο πολύχρωμο μέρος που όλοι έρχονταν από την πόλη για να τον δουν  και να γνωρίσουν τον μικρό ταλαντούχο ζωγράφο.
Η ζωή του άλλαξε από τη μια στιγμή στην άλλη, χάρη στον καινούριο του φίλο, το μαγικό πινέλο.
Τι θα συμβεί όμως όταν μια μέρα ο Νέλο θα χάσει το πινέλο του; Πώς θα αισθανθεί; Θα μπορεί να ζωγραφίζει ή όλα τέλειωσαν για τον ήρωα μας από τη στιγμή που έχασε το πινέλο του;
Ένα όμορφο παραμύθι, που σκοπό έχει να βοηθήσει τους μικρούς αναγνώστες να πιστέψουν περισσότερο στον εαυτό τους και στη δύναμη που κρύβουν μέσα τους. Νομίζω ότι οι μικροί μας φίλοι που δεν νιώθουν μεγάλη αυτοπεποίθηση, θα ταυτιστούν με τον Νέλο και θα τον αγαπήσουν.
Περίληψη: Ο Νέλο, ένα μικρό αγόρι που δεν έχει πολλούς φίλους, αντιμετωπίζει τη μοναχικότητά του μέσα από τη ζωγραφική. Ένα αναπάντεχο γεγονός θα τον βοηθήσει να νιώσει αυτοπεποίθηση και να ξεχωρίσει μέσα από το μοναδικό ταλέντο, που μέχρι τότε δεν ήξερε ότι έκρυβε μέσα του.
Μια ιστορία για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας που δυσκολεύονται να πιστέψουν στον εαυτό τους και χρειάζονται κάποιον ή κάτι για να τα παρακινήσει.
Καλή ανάγνωση!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τικ Τακ Μπουμ, ένα παιχνίδι που αναπτύσσει πολλές δεξιότητες

Πως σχετίζονται οι μαθησιακές δυσκολίες με την αυτοεκτίμηση;

Πως προετοιμάζω το παιδί μου για την επαναφοίτηση Νηπιαγωγείου; Πως μπορώ να το ανακοινώσω;